top of page
De behandeling: Pro Gallery

Hoe verloopt een sessie

Intake

Voorafgaand aan de sessie is er altijd een uitgebreid intake gesprek zodat we in kaart kunnen bregen of & hoe IPT jou kan ondersteunen en we ons er allebij veilig bij voelen.

Behandelplan

Na het intake gesprek welke altijd los van de behandeling plaatsvind, stel ik een behandelplan op.


De sessie

We bespreken voor de sessie hoe het met je is en waar je behoefte ligt. Dan ga je rustig liggen op de behandel tafel.

Je mag je shirt/bovenkleding aanhouden en ik heb voldoende dekentjes zodat je het fijn warm hebt. Zelf blijf ik altijd volledig aangekleed.


Ik begin de behandeling met aanraking en ontspanning van je nek, schouders, hoofd en rest van je lichaam, zodat je echt aankomt in je lijf met al je bewustzijn en aanwezigheid. Adem is gedurende de hele sessie belangrijk, ik zal je dan ook steeds uitnodigen om diep te ademen, op die manier blijf je beter in contact met jezelf.


Als het dan voor jou goed voelt en je er klaar voor bent ga ik bij jou op de behandeltafel zitten zodat ik goed bij je bekken kan. Dat voelt in het begin misschien een beetje onwennig of spannend, en dat is begrijpelijk. Samen kijken en luisteren we naar jouw lichaam, we kijken of er een echte JA is voor de volgende stap, vanuit je hoofd, hart en bekken. Dit noemen we informed embodied consent. Dus je bent goed geïnformeerd over wat er gaat gebeuren, en je zegt en voelt hier een JA voor, we gaan nooit sneller dan wat jouw lichaam aangeeft.

In eerste instantie maak ik met mijn handen contact met je buik en bekken aan de buitenkant en pas waar nodig zachte fascia bindweefsel massage toe, ik onderzoek uitwendige triggerpoints en evt. spanningspatronen. Geleidelijk aan werk ik van de buitenkant van je bekken, via de vagina/yoni naar de binnenkant toe, ik zal je bij iedere stap uitnodigen en begeleiden om volledig aanwezig te zijn in het gebied dat ik aanraak, zodat we goed kunnen waarnemen wat jouw lichaam wil vertellen.

Soms duurt het wat langer voordat interne behandeling mogelijk is, dat is helemaal OK juist deze grens (die jouw lichaam zal aangeven) te respecteren kan ontzettend waardevol en helend zijn.

Na een verkenning van de spierspanning van je bekkenbodem maak ik zachtjes de interne spieren en fascia los. Hierbij kun je numbness, pijn of juist een fijn gevoel ervaren. Door de vertraagde aanraking krijgen evt. emoties die liggen opgeslagen de ruimte om naar boven te komen. De bindweefsel laag (fascia) kan door de zachte massage diep ontspannen en herstellen, dit bevordert de doorstroming van vocht, doorbloeding en zenuw informatie waardoor er meer sensitiviteit en verbinding ontstaat met het aangeraakte gebied.

Ook je baarmoedermond (of plek waar deze heeft gezeten) krijgt aandacht en massage, ook hierbij kunnen verschillende gevoelens ervaren worden.

Geleidelijk aan sluiten we de behandeling af en krijg je tijd en ruimte om na te voelen en te delen.


Na de behandeling

Het is belangrijk om in de 24 uur na e behandeling veel water te drinken zodat je lichaam kan afvoeren en het bindweefsel weer goed kan doorstromen. Je kunt je na de behandeling moe voelen, of een wat beurs gevoel van binnen ervaren, ook emotioneel kan er na afloop nog wat loskomen. Het is belangrijk om rust te nemen en geen zware fysieke activiteiten te plannen vlak na de behandeling.

*De aanraking/druk die ik geef zal nooit harder zijn dan de aanraking die je op een ooglid zou kunnen geven zonder pijn.

* Ik draag tijdens de gehele behandeling latexvrije handschoenen.

* we bespreken van tevoren welke massage olie fijn is voor jou

Mogelijk advies tot doorverwijzing

Het kan zijn dat ik onbalans in je bekken tegenkom waarvoor ik je zou adviseren om een specialist op te zoeken, dit zal ik met je bespreken en je evt. doorverwijzen.

Ook kan het zo zijn dat er veel loskomt en je aanvullend psychische begeleiding of lichaamswerk nodig hebt ter ondersteuning van de verwerking, dit zal ik met je bespreken.

Meer informatie
De behandeling: Over mij
bottom of page